Project: Touch the pan till New Year and when makeup expires?! / Zavrsi do Nove godine i kada istice sminka?!

Since I've started blogging, I've been buying a lot more make up. But I didn't quite found the time to use up everything so I founded some products sitting in the back of the drawer. Especially pricer ones because I always end up saving them for special occasions. Or with favorites, I would notice that I have a bit of product left and leave it aside. So now it's time to bring them back and finish what I've started.
And when rediscovering products, thing I kept in mind are expiration dates. First check small sign, it tells you how long you should use it after opening product. But some general rules are:
1. Foundation/concelear 6-12 months
2. Mascara 2-3 months
3. Lipstick 2 years
4. Lipgloss 1 year
5. Powder products 1-2 years


Maybelline Lash sensational is mascara I've used for last 2 months and I can feel that it's coming to end. Now it's important not to keep it around in next week so I could use it all up.
When it comes to Porefessional I don't think it will be hard for me to use it up. I have it in mini size, and after saving it for couple months, I need to give it a go.
And since winter (I don't care that it is not techically winter, when I see Christmas movies and decorations around winter starts) is the time to get use of my dark lipsticks, I am bringing back L'oreal Caresse in 402 Milady. 

What you could notice if you been around for some time, is that I love my concelears. I definitely have much more than I should, and I guess that is the reason why I am not using all of them up.
I constantly switch them around, but now I will focus on Maybelline Insant age rewind.
Vichy Dermablend foundation I raved about but used it mostly as concelar for spots. It has been around for a long time so I would now use it more often and sometimes as a foundation. I don't want it to go bad especially because it is great product.

So what are you currently using/loving?

Od kako sam pocela sa blogovanjem sminka se samo nakuplja a nikako da stignem da sve potrosim. Pogotovo kada su i pitanju skuplji proizvodi. Njih posebno cuvam i "stedim" za specijalne prilike ali sve smo svesne da se sminka bolje ponasa ukoliko ne odstoji (maskare su izuzetak posto se meni vecinom svide kada pocnu malo da se isusuju). Sta sam jos zapazila sad gledajuci u kolekciju je da kada su proizvodi skoro istroseni, ja ih ne trosim do kraja. Jednostavno pocnem da se igram sa drugima i da isprobavam novo, bez obzira sto mi je ostalo jos nekoliko upotreba, i zaboravim.

Vichy Dermablend je jedan od mojih omiljenih tecnih pudera, ali sam ga vise koristila kao korektor zbog odlicne prekrivne moci. A i nije preporucen za svakodnevnu upotrebu. Tako da mi se vec neko vreme provlaci po fioci i mislim da je krajnje vreme da ga zavrsim pre nego sto pocne da mi izaziva cudne reakcije.
Maybelline Lash sensational maskaru imam vec 2 meseca i osecam da je pri izdisaju  ali cu ostati dosledna i iskoristiti je do kraja pre nego sto pocnem da ispobavam novitet od Make up For ever-a.
Sto se  -a tice,takodje mislim da necu imati veliki problem da ga zavrsim buduci da je mini verzija, koju sam cuvala dok ne kupim nesto slicno.
Korektori su kao sto ste mozda primetile moja slabost i imam ih na izvoz. Bas zato ih retko trosim, posto se svake nedelje igram sa drugim. Sada je na trosenje dosao Maybelline Instant age rewind.

Mislim da je sad pravo vreme za tamnije ruzeve, tako da cu probati da iskoristim jedan od mojih omiljenih, L'oreal Caresse u nijansi 402 Milady.
I dok sam se odlucivala za ove proizvode, morala sam da imam u vidu rok isteka. Mali podsenik; prvo se gleda slicica na proizvodu i broj na njoj je u stvari rok upotrebe od otvaranja. Ali pored toga neka od generalnih rokova vazenja su:
1. Tecni puder/korektori do godinu dana
2. Maskare- 2 do 3 meseca
3. Ruzevi do 2 godine
4. Sjajevi do godinu dana
5. Proizvodi u prahu/kamenu - godinu do dve
Sta vi trosite/volite ovih dana?

Acne and my struggle / Bubuljice i moja borba

Hello, for a longer time I've been avoiding to write post about my skin care and acne in general, because I've been hoping that I would come to you with couple miracle products that wil make your life easier. Sadly that is not the case today. So until I find those products I wanted to tell you my story that you can call "Learn on others mistakes and don't do this at home!".

First time I started to have acne was around 14 years old, I know basic, and I remember thinking it wasn't a big deal at all. I had a few spots here and there that I kept picking (not any serious digging). I have oily skin especially on forehead so I didn't had to be a genious to understand from where are those spots coming and reason why there are there.

Fast forward to year later when I noticed I had problem. Spots and acne were on my cheeks mostly and I found them so annoying! I had to react. By common sense I went to nearest pharmacy and I left with Nivea wash off clean deeper gel/scrub. I used it morning and before bed and since it was quite aggressive after 2-3 months my face got better. Then I got lazy and haven't been using it as often, surprise a lot of spots came back and they were resistant to my scrub. I've already taken enough layers of my skin so it was time for another solution.
Next that I've tried were numerous skin care products on recomendations of my friends, farmacists and of course Youtubers. Guess what? Non of those worked for my skin.

I decided to see cosmetican and I've done my research. What haven't I noticed in research is that as every hairstylist every cosmtican is working differently from others. Going there sounded like a pleasure and like I could feel a bit spoilt while removing all of dirt of my face. Oh I was so wrong. The fact is that cosmetican squized the hell out me through pimples and if you were watching while she was doing that you would be able to see how much of an actual force was there and you would think that it was physical exercise. I was wearing braces so I know what pain is, but still I would say that this was my most painful experience so far. Doing this for the first time I thought that that it is how it's suppose to work and that in the end it will all be worth it. When I left that place I looked scary  because everything was still fresh and irritated. Although my skin callmed down after couple days still acne were there. I was told that it would take couple more treatments before face is clean but I wasn't going back there, if my life depend on it.
In my family we usually wait till things become pretty bad before we see doctor. That is my only excuse for not seeing dermatologist earlier. Now they're selling their own story and I got actual meds that I was drinking 2-3 times a day + cleaning skin with special lotion. After a month it kind of looked a bit better until they came back again.

So I ended up where I am now. I can't say that there is nothing that could help me, I just got tired of trying out so many "sollutions" and treating my face with that amount of chemical products. I'm so sorry that I had such a bad experiences with both cosmetican and dermatologist, especially considering that it was my first time going in there. But all of these worked for someone else and that is reason why everyone are making so much profit out of all of this.

I hoped you stayed till the end and tell me what were your experiences with this problem?

Zdravo devojke, vec duze vreme sam odlagala pisanje ovog posta u nadi da cu vam se javiti sa nekoliko magicnih proizvoda koji ce resiti vase muke ali nazalost situacija nije takva. Tako da dok se ovo ne desi odlucila sam da podelim moju pricu ili bolje receno borbu sa bubuljicama, ovaj post slobodno mozete da nazovete Ucite na tudjim greskama i ne probajte ovo kod kuce :).


Bubuljice sam prvi put dobila kada sam imala oko 14 godina, znam da sam uobicajena, i tada to nije bilo nista strasno pokoja bubuljica ovde i onde koju sam cackala dok je ne raskrvarima (dakle vise na nervnoj bazi nego samo cedjenje). Inace imam masnu kozu pogotovo celo tako da nisam bas morala da budem genije da shvatim zasto i odakle se te bubuljice pojavljuju.
Da premotamo malo na godinu kasnije kada sam uocila da imam problem. Bubuljice i akne su mi se u svim oblicima javljale uglavnom na obrazima i pokoja na bradi i celu. Tu sam morala da reagujem. Vodeci se logikom otrcala sam u prvu apoteku i uzela na bum proizvod koji mi je farmaceutkinja preporucila. Nivea gel i piling za umivanje. Koristila sam ga 2 puta dnevno i posle dva-tri meseca dao je rezultate i bubuljice su se smanjile. Ja tu pocela redje da ga koristim i opet se naravno vratila na staro. Izgledalo mi je kao da su mi bubuljice postale otporne na ovo, a ja sam pilingom skinula dobre slojeve koze tako da trazim sledece resenje.
Slede jos nekoliko mazalica za koje sam cula sto od drugarica, sto od devojaka koje rade u apotekama i drogerijama i naravno Youtuberki. Nista nije pomoglo u dovoljnoj meri pa se odlucujem za kozmeticara, vodeci se da je to njima struka i naravno hvalama i preporukama drugih.

E pa drugi mi nisu rekli da svaki kozmeticar, kao i frizer radi drugacije. Odlazak u salon je zvucao kao prijatno iskustvo, prepustate se rukama profesionalca i slicno, tako da sam ocekivala da se malo opustim i razmazim, dok se istovremeno resavam svih necistoca na licu. Zabluda je slaba rec da opise moje stanje. Cinjenica je da je "kozmeticarka" iscedila Boga u meni i da ste je gledali videli bi ste da je tu u pitanju bio tezak fizicki rad. Kada je tolerancija bola u pitanju, nosila fiksnu protezu tako da znam sta je bol, ali ovo iskustvo je nadmasilo sve do tada (verujte fiksna proteza mi je bila med i mleko). Ali mislila sam mozda tako treba, bar ce se te muke isplatiti. I tako kada sam izasla iz salona imala sam sta da vidim. Srek mi nije bio ravan, posto je sve bilo upaljeno. Kroz koji dan se smirilo ali bubuljice su naravno bile tu, cak i u vecem broju. Servirana mi je prica da je potrebno nekoliko tretmana dok se nesto ne promeni ali ja sebe toj slobodno mogu da kazem torturi ne podlazem vise u zivotu.
U mojoj porodici vlada parola da se kod lekara ne ide dok ne dodje voda do poda i ja stvarno vise nisam imala opcija. Znaci sledeca stanica bio je dermatolog. Sada se opet prica o nastanku i tretiranju bubuljica skroz menja i ja dobijam lekove koji su se pili 2 ili 3 puta dnevno mesec dana + ciscenje losionom. Opet prividno bolje ali posle 3. Kontrole sam shvatila da ni ovo nece resiti moj problem.

I tako sam zavrsila ovde gde jesam.
Ne kazem da ne postoji nista sto moze da mi pomogne znam da su se ljudi koje su imali gore bubuljice od mojih lecili samo sam malo iscrpljena od isprobavanja novih stvar
I tretiranja koze sa toliko hemije. Veoma mi je zao sto sam imala lose iskustvo i sa dermatolozima i sa kozmeticarima i pogotovo prvi put kada sam otisla, ali eto to je i razlog zasto svi oni zaradjuju i kozmeticka industrija toliko profitira.

Nadam se da ste izdrzali do kraja posta i recite mi kakva ste vi iskustva imali sa ovim problemom?


Pan stik!

Max factor Pan stik

So hello againg from beauty side. I'm back to talk about my old passion, drugstore foundation. Today it's time for Max factor Pan stik.


This is a cream product that is meant to be used as a imperfections concelear or as a all over the face foundation. It comes in twist up plastic packaging so it is really easy to use and you don't get to waste any product and product has a bit strong smell that kind of reminds me on cinnamon. All in all they did good job with packaging.
When it comes to shades They have, I have to say that you won't be thrilled if you are a bit pale. I have the lightest shade but I still find it a bit orangy.
Now to move on on the perfromance of this product. Consistancy vise it is super creamy so it's so easy to apply it and blends amazing with the rest of your makeup (writing this I've just got an idea how great a darker shade would be for cream contouring?). It is not super longwearing but it will get you through the day without slipping from your face within 2 hours. When it comes to coverage it is on the medium to full side.
Left Healthy mix 53 Light beige and right Pan stik 12 True beige

So how does it perform better as a concelear or foundation?
Well I am mostly using it as a concelear for my spots and acne because of the coverage but also becuase of my oily skin. This product althouh it is meant to cover imperfections (and let's face it most of the people with imperfections have oily skin) it can also make you look shiny like a disco ball. So it's not that friendly and great to use as a foundation for us that have that "natural" glow.

To sum up: I will continue to use this as a concelear, and I can recommend it to people with normal and a bit dry skin, rest of us have to be careful.
So would you try this product or if you have what are your thoughts?

Zdravo, i evo ponovo se javljam sa beauty strane i to da pricam o svojoj staroj strasti, ili ti drogerijskim puderima. Doslo je vreme da predstavim Max factor Pan stik.

Ovaj proizvod namenjen je da se koristi kao korektor za prekrivanje nesavrsenosti ili na celom licu kao puder. Dolazi u plasticnom pakovanju koje se odvrce, tako da je dosta lak za upotrebu a i ne baca se proizvod kada budete pri kraju. Takodje ima jak ali ne i neprijatan miris, koji jedino mogu da uporedim sa mirisom cimeta. Sto se pakovanja tice mogu da kazem da su uradili solidan posao.

Kada je u pitanju izbor nijansi, verujem da devojke koje su svetlije nece biti odusevljene. Ja sam kupila najsvetliju nijansu ali mi i ona izgleda malo narandzasto.
Levo Healthy mix 53 Light beige i desno Pan stik 12 True beige

A sada kako se sam proizvod ponasa. Veoma je kremast, pa je samim tim lak za nanosenje i lepo se blenda sa ostalom sminkom (kad smo vec kod ovog blendovanja mogu da zamislim koliko bi se dobro tamnija nijansa pokazala za cream contour). Ne oksidira i ne menja boju tako da kako se nanese, tako i ostaje. Doduse nije jedan od onih koji imaju super dugo trajanje ali za svakodnevne varijante ako se setuje odgovarajucim puderom u kamenu odradice posao. I  sto se tice prekrivne moci, spada u one sa medium do potpunog prekrivanja.
Da li je bolji kao puder ili korektor?
Sada ja ga zbog mog tipa koze (masna) uglavnom koristim kao korektor za prekrivanje bubuljica. Iako je proizvod namenjen za prekrivanje nedostataka (a budimo iskreni vecina ljudi koji imaju bubuljice ili oziljke imaju i masnu kozu) ima obicaj da prosija pogotovo ako se ne setuje odgovarajucim puderom. E pa sto je za nekoga prednost, za druge je mana. Tako da mislim da kao puder nije prijateljski za nas sa "prirodnim sjajem".
Utisci; Ja cu nastaviti da ga koristim, i defintivno mogu da ga preporucim nekome ko ima suvu ili normalnu kozu dok mi masnokozci moramo da pazimo kako ga koristimo.
Da li biste vi probale ovaj proizvod, i ako jeste koji su vasi utisci?

My book club; Get to know me / Izvestaj sa sajma knjiga 2015 i sta se trenutno cita?

One thing to know about me (other than I am a makeup junkie) is that I love reading. I can't say that I've always enjoyed in books, there was a year when I couldn't make myself to read a single book, but lately I've been discovering so many different topics and new writers that are kind of pushing boundaries when it comes to my knowledge about books.
As you will notice, I am not someone that takes reading seriously, but as a way of entertaiment so books I usually reach for are books that you're reading in one breath. I tried to collect and present you different types of books that one teenager goes for and I hope you'll like some of my choices.

Jandy Nelson - I'll give you the sun
Well I have to say that if you manage to read first 20 pages than will probably not be able to get your hands off it. This is a heartbreaking story about twins and family that went through so much and where everyone had their own way of dealing with things. Love (and maybe a little bit of jelous) is what made them go through hell and back, but it is definitely a thing that will bring them all together. I am not an artist, but I can imagine how someone could appreciate all of the artsy descrpitions and passion that twins share.

Sophie Kinsella - Finding Audrey
I am such a fan of all Kinsella's books so I was naturally excited when I saw this book and heard what it was about. It was nothing that I expected to see from this writer but I don't know if this would sound  a bit wierd I wanted to hear a story about girl with social anexity. I, myself can kind of relate to having anxitey but I don't find this book talking about this problem realisticly so if you expect something serious and maybe comforting and if you're going through anexity this is not a book to go for.

Sarah Dessen - The truth about forever
I had to mention some of Sarah Dessen's books because when I want true teen/first love kind of story  I'll go for some of her books. This one particularly makes me feel like true love exist for everyone and like you should just be yourself, do your thing and right things will happen.

Tess Stimson - The adultery club
Ok, I have to mention that this is 18+ and I couldn't believe how much it made me question adultery and it just made me realize that things are never just black and white. I still not think that it is a good thing, just there is always the other side of the story.

Sidney Sheldon - Master of the game
I know that his books are been around in forever but last couple months I've been obssesing over all of his books and this one is defintely my favorite one. I love that in his books there is something that I call "girl boss" element and find it so motivating when it comes to being a successful women. This book is all about success and what it takes to get there and keep it, and every chapter is such a different story and follows different characters through best and worst time of their lives. You will not be able to stop reading when you start.

Guillaume  Musso - Demain/ Next
Speaking of thrillers and books that will definitely keep your attention I wanted to mention Guillaume Musso. This is more of a love story than success and drama but still, the end is breathtaking and after reading this book I was left with question; Is there such a thing as destiny?

 So there are plenty more books that I want to talk about, and I want you to let me know how would you like seeing something more about books and which are some of your favorite books and writers?

Zdravo devojke, e ovako jedna stvar koju treba da znate o meni (osim da sam zavisnik od sminke) je da volim da citam. Sad ne mogu da bas da kazem da je oduvek bilo tako, posto je postojao izvesni period kada nisam mogla da zavrsim knjigu da mi je zivot od toga zavisio, ali kako su se stvari vracale u normalu tako je i moja ljubav prema citanju. Tako da nisam mogla da preskocim ovogodisnji sajam knjiga.

Ono sto cete uglavnom primetiti je da ja citam knjige koje spadaju u lako stivo, i knjige koje se citaju u jednom dahu. Nedavno sam dozivela otkrovljenje, kada sam shvatila da uzivam da citam i druge zanrove osim popularnog cik lita ili ti zenske romane za razbribrigu, tako da se sada na mojim policama mogu naci i poneke drame i trileri, sto definitivno pomera moje granice kada je citanje u pitanju. Sada sam pored onoga sam kupila na sajamu zelela i da prikazem neke knjige za koje smatram da predstavljaju odredjene teme ili zanrove u kojima uzivam.

Sidni Seldon- Gospodar igre - Vulkan izdavastvo
Znam se knjige Sidnija Seldona vec dugo nalaze na nasem trzistu ali kao sto sam vec pomenula ovaj zanr je za mene nesto sasvim novo, a knjige Sidnija Seldona postale su brzo moji aposlutni favoriti. Kada pocnem sa citanjem bukvalno ne mogu da ih ispustim iz ruke, a ova knjiga je na mene defnitivno ostavila utisak. Dopada mi je taj kako ja zovem "girl boss" element koji se provlaci kroz vecinu njegovih knjiga, a u ovoj je veoma izrazen. Prica se prati porodicu Mekgregor (kasnije Blekvel) od najtezih trenutaka do blagostanja ali i kroz odricanje i patnju zbog uspeha koji ih je obezelio. Svako poglavlje je prica i iznenadjenje za sebe. Svaka preporuka za ljubitelje drame i trilera.

Gijom Muso - Ako sutra ne postoji - Vulkan izdavastvo
Sledeci pisac koji me je ocarao i ciju sam knjigu zelela da predstavim je Gijom Muso. Takodje kada jednom pocete da citate njegove knjige zeljno cete iscekivati da nove izadju bez obzira sto su sve knjige zasebne jedinice i price. Ova knjiga pored toga sto je svrstana u trilere definitivno ima i ljubavne elemente koji vas nece ostaviti ravnodusnim, kao ni vecina njegovih knjiga. Citajuci kraj, koji cete sigurna sam "progutati" ostala sam sa pitanjem;  Da li postoji takva stvar kao sudbina?

Dzendi Nelson - Dacu ti sunce - Urban reads
Prvo samo da kazem da ukoliko uspete da procitate prvih 20-ak strana, ovu knjigu necete ispustati iz ruke. Ova na pocetku tuzna prica govori o blizancima koji su ziveli kao jedno, medjutim zbog ljubavi (ili suprotnosti ljubomore) su prosli kroz pakao i nazad (ukljucujuci porodicne drame, neuspehe i mozda poneko slomljeno srce), ali da bi ih na kraju ljubav ponovo spojila. Ja nisam umetnik ali mogu samo da zamislim koliko ce umetnici/ slikari znati da cene sve ove opise i strast koju blizanci gaje.

Sofi Kinsela - Potraga za Odri - Laguna
Sofi Kinsela je za mene pravi predstavnik cik lit-a, zanra kome cu se uvek vracati pogotovo kada pozelim da prebacim mozak na zabavu i mogu da kazem da sam uvek uzivala citajuci o avanturama njenih junakinja. Poznajuci njen nacin pisanja i teme kojima se bavi iskreno mogu da kazem da sam bila zaintrigirana ovim naslovom i problemom o kojem se odlucila da pise. Buduci da nijednu njenu knjigu nisam propustila, a i da sam i sama razmisljala o anksioznosti morala sam da procitam i ovu knjigu. E sada knjiga je namenjena tinejdzerima tako da nije neka uteha ili knjiga o pomoci za anksioznost, sto sam ja mozda ocekivala ali u svakom slucaju dovoljna je da informise mlade o ovom problemu.

Sara Desen - Istina o vecnosti - Laguna
Knjige Sare Desen su takodje najtoplija preporuka za mlade ili one koji ponovo zele da prozive i citaju o toj prvoj mladoj/nevinoj tinejzerskoj ljubavi. Ova knjiga specificno naterala me je da se osetima kao da prava ljubav za sve nas postoji i da je jedina stvar koju treba da uradimo budemo svoji ,iskreni i radimo ono sto smatramo ispravnim i ona ce sama doci do nas.

Tes Stimson - Prevari me ako smes - Vulkan izdavastvo
I za kraj ova knjiga koja je za 18+. Licno nemam zelju da procitam da se izrazim mega hit 50 nijansi sive tako da mislim da sam i sama bila iznenadjena kada sam kupila ovu knjigu ali mogu da kazem da je ona mnogo vise od obicne ljubavne knjige. Naterala me je da se zamislim o preljubi i da shvatim da nije sve crno i belo. Iako sam i dalje svesna da to nije dobra stvar, postala sam svesna da svaka prica ima dve strane.

Iako postoji jos mnogo o knjiga o kojima bih zelela da pisem, ja cu se ovde zaustaviti, a vi mi recite kako vam se cini ideja o postovima vezanim za knjige i da li biste zeleli da ih vidite jos? Takodje koje su vase omiljene knjige i pisci?

ULTIMATE MASCARA BREAKDOWN! / Moji utisci o maskarama!

So hello guys. Last night I was trying to organize my makeup collection and I've noticed how many products I've been keeping in my used up drawer to review before I finally get rid of them. And guess what, most of them were mascaras. I use mascara on daily bases and always try to try out some new ones, because life is too short to use same mascaras all the time.

To start of with my all time favorite that I've talked about probably too many times. It is Too faced Better than sex. It gives such a dramatic volume and makes lashes black like no other mascara. You don't even have to work in layers which is always a plus for me cause I am usually in a hurry. Even girls that have invisible lashes will love this mascara.
Next I want to talk about another well known favorite They're real. A year ago everyone were going crazy about this mascara but I guess a lot of new mascras came out so people kind of forgot about this one. Well I haven't because this brush gives an amazing separation, length and volume but not that dramatic as Better than sex.

New discovery for me was Lash sensational from Maybelline. Even though I heard everyone talking only best about it, I was kind of sceptical because I never needed an extra curl or anything like that. But I've got to say that I ended up loving it especially when it dried out a bit. The length that it gives to lashes is amazing.
Oldie but a goodie Rocket express mascara from Maybelline. I won't bore you with this one anymore since we all already now how much I love it (if you haven't heard me braging it you can see that here)
L'oreal Miss manga was also one of my favorites at the time, but I can say that after trying all of these mascaras it is more awerage than favorite now. You can get lashes to look long and volumized but it takes a bit of an effort and time to get there.
Essence I heart extreme is a great buget mascara. You can use it for a really long time before it dries out and with a with a second layer you can get it work.
L'oreal False lash wings was my love it/hate it mascara. On some days I could get it to work amazing  and end up with feathery lahses but on others it just didn't give volume I expected.
All of the mascaras I mentioned above are the ones that I liked and that I would buy again. Now we are moving on to some that didn't work out for me or just were okay-ish.

Max factor 2000 calorie mascara was the first one that I've tried and I don't know what happend since then. I am not sure if they reformulated it or I've just got the one that was sitting in drugstore for a long time. It felt a lot dry and although I used it up, there are just other mascaras I would rather use than this one.
Max factor 2000 calorie curved brush and curl, same problem as with original 2000 calorie. It was kind of dry and I felt I couldn't get max of this one eather.

Go colossal go extreme! from Maybelline is the one that I picked up becuase I heard a lot of people talking about amazing mascara in yellow packaging from Maybelline. I am not sure if I got the wrong one but this one didn't seem to do magic like the others were saying. I did used it up but it kind of make my lashes spiky and stick together.
I really tried to like Big eyes from Maybelline but the brush for upper lashes just didn't seem to work out for me. It is kind of twisted and made my lashes stick together instead of separating them.
And I saved Great lash in extra black for end because I really couldn't find a way to make it work. There is so much spacing on a brush and I just always end up with three lashes. I did't like the formula eather becuase it was way to wet.
Well that was all that I found in my drawer for now and I guess I will keep you noticed when I use some new mascaras by adding them to this post and updating it. I hope you like this post and let me know, have you tried some of these mascaras and what are your thoughts? Also any advice on which mascara I should try next?


Zdravo devojke, posto sam ja sinoc malo rasciscavala i pokusavala da doteram moju kolekciju sminke naisla sam na korpicu sa proizvodima koje sam cuvala za recenzije pre nego sto konacno odu u smece. I da budem iskrena u korpici su preovladjivale maskare, posto maskaru koristim svakodnevno i redovno menjam cim pocinje da se isusuje, a i uzivam da stalno isprobavam nove.
Tako da u ovom postu cucete i lepo i ruzno o maskarama koje sam ja koristila.

Da pocnemo sa mojom dobro znanom omiljenom Too faced Better than sex maskarom. Mislim da su i ptice na grani cule koliko sam je hvalila ali ne mogu da odolim da jos jednom napisem koliko je izuzetna. Daje toliko dramatican volumen i duzinu i cini da trepavice izgledaju kao vestacke bez mnogo muke oko nanosenja. Sigurna da sam da je i cak devojke koje imaju nevidjive trepavice obozavaju.
Sledeca je They're real od Benefit-a. Znam da su jedno vreme svi bili zaludjeni ovom maskarom a onda su pocele da izlaze nove, tako da nisam cula da je neko skoro spominjao. Ja je nisam zaboravila i idalje je jedna od mojih omiljenih posto je cetkica fenomenalna. Razdvaja trepvice, i daje im gustinu i duzinu ali ne toliko dramaticno kao Better than sex.
Novo otkrice za mene je bila Lash sensational od Maybellina. Pored sve prasine koja se digla oko ove maskare i svih devojaka koje su je hvalile, moram da priznam da sam bila malo skepticna da je probam, s obzirom da mi prioritet nije da kazemo uvijenost trepavica vec gustina. Bila sam prijatno iznenadjena duzinom i gustinom koju je davala pogotovo kada se malo osusila, tako da mogu da povrdim da je sa razlogom toliko hvale.

Stara maskara kojoj sam se cesto vracala je Rocket od Maybellina. Mislim da je ova formula stvorena za moje trepvice i ukoliko me vec niste cule koliko je hvalim mozete to videti ovde.
L'oreal Miss manga je takodje u svoje vreme bila jedna od favorita ali sada kada sam isprobala gore navedene maskare jednostavno je pala u drugi plan. Moze da se koristi i dobije lep efekat ali je potrebno malo truda i vremena.
Essence I heart extreme je moj izbor ukoliko sam na budzetu. Ova maskara dosta dugo traje i dobije se cak 12 ml sto je vise nego u svim gorepomenutim. Mislim da ne moze da se pogresi sa plasticnom cetkicom tako da je i kod ove to slucaj.
L'oreal False lash wings je moja volim/mrzim maskara. Jednostavno nekih dana moze da napravi trepavice da izgledaju prirodno ali u isto vreme dugo i gusto dok ih drugih dana samo slepi.
Sve maskare koje sam gore pomenula mogu da preporucim i kazem da cu ih ponovo koristiti. One su ili bile moji favoriti ili su to jos uvek, ali postoji i druga strana ovog posta. To su maskare koje meni licno nisu odgovarale ili jednostavno nisu ispunile moja ocekivanja.
Max factor 2000 calorie je bila prva maskara koju sam ja koristila ali ne znam sta se desilo od tada; da li su promenili formulu ili sam ja naisla na maskaru koja je dugo stajala u drogeriji, posto je maskara koju sam kupila bila dosta suva i samim tim mi je veoma kratko trajala. U svakom slucaju sam je iskoristila ali sam se malo mucila da dobijem zeljeni efekat na trepavicama.

Max factor 2000 calorie curved brush and curl, i vi bi pomislile da cu se zausaviti ako vidim da mi originalna verzija vise ne odgovara ali ja sam zelela da probam i drugu nadajuci se da je bolja. Opet sam naisla na isti problem tako da necu vise isprobavati ovu kolekciju.
Posto sam cula da je dosta ljudi hvalilo zutu Maybelline maskaru naravno da sam morala da vidim sta je u pitanju. Ja sam kupila Go colossal, go extreme! E sad ne znam sta je u pitanju da li sam ja uzela pogresnu zutu ili nesto drugo, ali ova maskara jednostavno me je izmucila. Iskoristila sam je ali sam dosta morala da pazim da nadjem pravu meru posto ako ne zelite da imate neprimetne trepavice sa ovom maskarom vrlo lako mogu da postanu slepljene i izgeldaju kao da imate 3 trepavice.
I namerno sam sacuvala Great lash od Maybellina za kraj posto stvarno nemam nista lepo da kazem za nju. Kupila sam je u zurbi ali cim sam je otvorila i videla cetkicu znala sam da mi nece odgovarati posto je prevelik razmak na cetkici tako da sam ponovo dobila taj efekat od 3 slepnjene trepavice. A i formula mi se nije dopala posto je dosta vlazna poput gela.
I bi bilo sve sto sam pronasla u korpici za sada i trudicu da se vas obavestavam kada isprobam nove maskare tako sto cu ih dodavati u ovom postu. Nadam se da vam se ovaj tip posta dopao i recite mi da li ste vi probale neke od ovih maskara i koji su vasi utisci? Takodje mi preporucite koju bih sledecu mogla da probam